Home » Berekenen » Belastingaangifte ondernemers 2017

Belastingaangifte ondernemers 2017 – belasting aangifte zakelijk

Je bent ondernemer en moet belastingaangifte zakelijk doen? Dan is het goed te weten hoe je de belasting voor je onderneming online aangeeft! Belasting advies online voor bedrijven helpt je gemakkelijk aangifte doen met nummer belastingtelefoon ondernemers, voorbelasting BTW, zakelijk loket gegevens en slimme aftrekposten!

Particulieren gaan voor hun belasting aangifte 2017 naar Belastingaangifte»

Aangifte Belastingdienst ondernemers:

Ieder bedrijf moet belasting aangifte doen en jaaropgave verstrekken. Hier vind je nuttige info voor invullen van je zakelijke belastingformulieren. Belastingaangifte doen en belasting betalen is feest! ;-)

BTW aangifte doen

De meester bedrijven moeten hun hun BTW aangifte per kwartaal indienen bij de belastingdienst. Voor grote ondernemingen kan de belastingdienst van het BTW aangifte per maand verlangen (lees eisen).

Als een onderneming winst maakt zal deze doorgaans meer facturen met BTW uitgeschreven hebben dan inkoopfacturen incl. BTW ontvangen. Het gaat hier om de factuurdatum, dus de dag waarop de rekening betaald is doet niet ter zake. Te veel ontvangen voorbelasting (BTW) moet aan de Belastingdienst afgedragen worden.

Bedragen inclusief BTW en of geldsommen exclusief B.T.W. kun je omrekenen met de BTW Rekentool>>

Omgekeerde krijgt de ondernemer die meer geld betaald heeft en dus BTW uitgegeven heeft (zakelijke goederen ingekocht) dan uitgeschreven heeft (ontvangen BTW over geleverde goederen of diensten), krijgt het verschil aan te veel betaalde voorbelasting van de Belastingdienst overgemaakt.

Meer over innen en afdragen van BTW vind je op Voorbelasting Berekenen>>

Belastingaangifte ondernemers 2017

Iedere ondernemer en onderneming moet jaarlijks haar belasting aangifte belastingdienst doen. Dit gaat op voor de kleine ondernemer, zelfstandige zonder personeel ZZP-er als natuurlijke persoon. Als voor juridische rechtsvormen als MKB bedrijf en grootbedrijf. Dus ongeacht de omvang of juridische entiteit als eenmanszaak (inclusief VOF), maatschap, besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV).

Voor de uiterste aangiftedatum van indienen belastingaangifte staat een vaste datum. Hierop is (tijdig vooraf) wel uitstel voor aan te vragen, zodat er meer tijd ontstaat om de aangifte te doen. Grote bedrijven hanteren niet altijd kalenderjaren en hebben soms gebroken boekjaren. Grote ondernemingen kunnen voor de aangiftedatum overigens afwijkende afspraken maken met de belastingdienst.

Zakelijke belastingaangifte zelf doen of aangifte laten doen? Vraag de Administratie

Uitstel belastingaangifte 2017

Zoals al even genoemd kun je ook voor je zakelijke belastingaangifte uitstel aanvragen bij de belastinginspecteur. Doe dit tijdig als je hiervan gebruik wenst te maken. Ook kan het een verzoek van je boekhoudkantoor zijn of accountantskantoor. Zij vinden het prettig om de aanvragen voor hun klanten over een langere periode uit te smeren om de werkdruk te verdelen. Ga hier in goed overleg met elkaar mee om. Als je nog geen boekhouder hebt maar het druk hebt met ondernemen kun je administratieve werkzaamheden wellicht beter uitbesteden.

Weten wat externe boekhouding kost en hoeveel tijd het je oplevert? Vraag vrijblijvend een prijsopgave van Administratiekantoor>>

Contactgegevens Belastingdienst voor Ondernemers:

Belastingtelefoon ondernemers

Voor zakelijke vragen over belastingaangifte doen voor ondernemers kun je contact opnemen met belastingtelefoon zakelijk. Een gratis telefoonnummer is hiervoor beschikbaar tijden kantooruren. Bel geen dure 0900 nummers die online aangeboden worden, de belastingdienst is gratis bereikbaar voor ondernemersvragen.

Daarom adviseert de Belastingdienst ondernemingen  uitsluitend de nummers van de zakelijke belasting telefoon te bellen zoals vermeld op hun eigen website. Dus verwijzen we je graag direct door voor Belastingtelefoon Zakelijke Telefoonnummers.

Hou je burgerservicenummer BSN bij de hand voor natuurlijke personen met een onderneming. Bij overige ondernemingen is gebruikersnaam en RSIN van belang. Hou deze gegevens bij de hand voor een snelle en veilige afhandeling. Voor de belastingtelefoon zakelijk probeert men de wachttijd zo gering mogelijk te houden, in drukke periodes wordt de bezetting op verwachte drukte afgestemd.

Belastingdienst Website

Op de Belastingdienst website staat ook informatie voor ondernemers, klik op de beveiligde link naar Belastingdienst.

Belastingdienst op Social Media

De Belastingdienst is ook voor zakelijke ondernemingen op verschillende digitale portals aanwezig, actieve sociale media zijn;

Corresponderen via Facebook en Twitter kan maar is volledig openbaar en voor anderen op internet zichtbaar. Voor belangrijke zakelijke vragen kun je daarom beter rechtstreeks contact opnemen per telefoon, email en reguliere post. Een afspraak je inspecteur maken of langsgaan bij het zakelijk belastingloket is voor diepgaande vragen of overleg beter. De belastingdienstwebsite verwijst waar je voor deze zaken kunt regelen.

SBR Aangifte

SBR is een gestandaardiseerde methode voor de uitwisseling van digitale gegevens. Ook de Belastingdienst werkt met SBR voor gegevensverwerking. Veel bedrijven zijn verlicht via SBR belastingaangifte te doen. Lees hierover meer informatie en download SBR software op Aangifte SBR>>

Zakelijke aangifte geregeld? Denk ook aan aftrekposten en slim invullen Belastingaangifte Privé>>

Bronnen

www.belastingdienst.nl

www.belastingdienst-ondernemerscheck.nl

www.belastingdienst-aangiftehulp.nl

Gebruik zakelijke rekentools; Quick Ratio, Current Ratio, FTE Onderneming, ReiskostenIndexcijfer, BTW Zakelijk en Autokosten P/Mnd
Verdien geld met vergelijk; VerzekeringenHypotheekrenteBrandstofprijzenProcenten Berekenen, Hypotheek Berekenen en Korting Bepalen>>

4.5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp