Home » Berekenen » Hypotheek berekenen

Rente hypotheek berekenen

De actuele hypotheekrente bepaalt voor een groot deel de maandlasten van je hypotheek. De rente bepaalt ook de maximale hypotheek die je kunt krijgen op je huidige inkomen. Vind hier de laagte actuele hypotheekrente!

In Nederland heb je recht op hypotheekrenteaftrek, betaalde hypotheekrente krijg je (grotendeels) terug.
Laat je bij hypotheekofferte aanvraag goed informeren door de hypotheekadviseur of financieel planner.

Zelf maximale hypotheek berekenen, eventueel met NHG voor zorgeloos wonen tegen lage maandlasten.
Selecteer hypotheekrente Variabel, 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar of 30 jaar en zie voordeel in rente hypotheek.

Overzicht actuele hypotheekrente vandaag

Aantrekkelijke lage hypotheekrente gevonden? Vul hypotheek offerteaanvraag vrijblijvend en naar waarheid in voor het beste hypo renteaanbod.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

De maximale hypotheek die je kunt krijgen hangt af van je persoonlijke situatie. De hoogte van je inkomen of verzamelinkomen bij tweeverdieners is van belang. Net als het dienstverband van jouw en het contract of uitkering van je partner. Hypotheekverstrekkers hebben een zorgplicht, zo mag je niet meer lenen dan met jouw inkomen verantwoord is. Hierdoor zit er een maximum bedrag aan de hypotheek die je krijgen kunt.

Een betaalbare hypotheek met voldoende geld over voor dagelijkse uitgaven woont wel zo prettig. Bekijk de hypotheek met laagste rente en vul het aanvraagformulier volledig is. Dan gaan hypotheek adviseurs je maximale hypotheek berekenen en weet jij snel hoeveel geld je lenen kunt! Je krijgt een aanbod van de 3  beste hypotheekaanbiedingen op dit moment. Hieruit kies je eenvoudig de beste rente, looptijd en hypotheekvorm die jij wenst.

Maandlasten hypotheek berekenen

De maandlasten van je hypotheek hangt samen met hoogte hypotheek en gekozen hypotheekvorm. Ga je veel aflossen op de lening of wil je een groot deel aflossingsvrije hypotheek. De aflossingstermijn en rente vast periode (variabele rente of 1 jaar, 5, 10, 20 tot 30 jaar vast ) zijn andere componenten die van invloed zijn op je hypothecaire maandlasten.

Precies weten wat de maandlasten van jouw hypotheek zullen zijn? Direct een vrijblijvende hypotheekofferte aanvragen geeft snel zekerheid!

Huis kopen

Het kopen van een eigen huis als woonruimte is het hogere doel waarnaar je streeft. De woning kan natuurlijk ook een flat, appartement of ander stuk vastgoed zijn. Wanneer je hiervoor niet over voldoende vermogen beschikt om het vooraf te kunnen betalen, dient een hypothecaire lening uitkomst. Een noodzakelijk kwaad om in je woonwensen te voorzien, voor nu en de toekomst.

Om tijdelijk je onverkochte oude huis te financieren is een overbruggingskrediet afsluiten gebruikelijk. Voor deze situatie is een overbruggingshypotheek met lage rentekosten gewenst. Hiermee ben je in staat twee hypotheken te betalen totdat het oud huis verkocht is. Ook hiervoor kun je de een hypotheek aanvraag doen en je alle kosten laten voorrekenen.

Zoek in alle situaties een hypotheek waarvan je rente, aflossing en bijkomende kosten gemakkelijk kunt voldoen. Kies een goedkope hypotheek die naast al je overige vaste lasten die ook gewoon doorlopen. Neem dus een hypotheek die ook betaalbaar in dure maanden van het jaar, tijdens vakantie en ook gemakkelijk op te brengen is bij tegenvallende kosten. Zoek een huis dat bij je financiële situatie past, zowel nu als in de toekomst.

Neem dit mee bij het uitzoeken van jullie nieuwe huis, naast mooi wonen wil je tenslotte ook lekker leven… Vind hierbij een passende hypotheek!

Hypotheek oversluiten

Soms is het financieel aantrekkelijk je huidige hypotheek over te sluiten na een nieuwe hypotheek. Hiermee kun je mogelijk een stukje overwaarde ten gelde maken. Maar wat meer voorkomt is je hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten. Als de hypotheekrente nu lager staat dan tijdens het afsluiten van de hypotheek kan oversluiten maandelijks geld besparen. Selecteer bij je aanvraag dan ‘oversluiten bestaande hypotheek’.

Ook als je bij een hoge rentestand de hypotheek afgesloten hebt, kun je mogelijk voordelig herfinancieren. Bij nadering afloop van een rentevastperiode is ook een moment om het voordeel van een hypotheek oversluiten te laten uitrekenen. Het voordeel van een nieuwe hypotheek moet wel groot genoeg zijn inclusief renteboete. Zo’n boeteclausule voor vervroegde aflossing van een hypothecaire lening is vrijwel altijd in het contract opgenomen.

Populaire hypotheekvormen

Hypotheken zijn er in vele maten en soorten, ieder met z’n eigen kenmerken. Enkele populaire en veel afgesloten hypotheken zijn;

  • Annuïteitenhypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Spaarhypotheek

Een andere indeling van hypotheekproducten is naar beschrijvende benaming. Ook hiervan enkele voorbeelden;

  • Startershypotheek
  • Overbruggingshypotheek
  • NHG Hypotheek
  • Hybride hypotheek

Wees erop alert dat het bij een hypotheek draait om de inhoud van financieringscontract. Sta je dus niet blind op de naam van het document alleen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De afkorting NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Onder bepaalde voorwaarden kun je een hypotheek onder dit garantiefonds afsluiten. De NHG voorwaarden verschillen per jaar, laat je hierover informeren door de hypotheekadviseur.

Zoals je uit het overzicht al kunt opmerken zijn de rentetarieven van een hypotheek met NHG lager dan zonder NHG-garantie. De geldverstrekker heeft met Nationale Hypotheek Garantie meer zekerheid op aflossing van de schuld. En loopt dus minder risico waarvoor hypotheekaanbieders in ruil graag iets korting op de hypotheekrente geeft.

Er zit wel een plafond aan de hypotheekgarantie voor huizenbezitters. Jaarlijks verschilt de hoogte van maximale hypotheek met NHG.

Hypotheek met BKR

Je hebt een negatieve BKR-registratie en wil een lening voor een huis afsluiten?Een hypotheek met BKR afsluiten is mogelijk maar niet vanzelfsprekend. Ook als niet jij mar je fiscale partner BKR geregistreerd staat kan dit van invloed zijn op het verkrijgen van een hypotheek.

Laat je door BKR niet tegenhouden om een hypotheek aan te vragen. Beantwoord alle vragen altijd wel volledig naar waarheid, fraude is strafbaar en komt altijd uit. Vraag een hypotheek met BKR aan en je wordt geïnformeerd over de actuele mogelijkheden.

Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek is een voordeeltje voor eigen woning bezitters en wordt verrekend via de Belastingdienst. Of het echt voordeel oplevert is nog maar de vraag, deze fiscale regeling is niet alleen een cadeautje. Hypotheekrenteaftrek is vooral een politiek instrument om kiezers te trekken en te behouden.

Deze hypotheekrenteaftrek is door de jaren heen verantwoordelijk gebleken voor het opdrijven van de huizenprijzen. Dit verklaart het grote verschil met de gemiddelde huizenprijs in onze omringende landen. Daar is de rentaftrek aanzienlijk lager of niet eens van toepassing, de prijzen voor een vergelijkbare woning zijn daar aanzienlijk lager. Het zelfde gaat overigens op voor de huizen huurder, deze kan ter compensatie mogelijk Huurtoeslag Aanvragen>>

Maar zolang hypotheekrenteaftrek  bestaat moet je er maar gebruik van maken. Ondanks het waarschijnlijk een sigaar uit eigen doos is…

Verwachting hypotheekrente

Gaat de rente stijgen komende tijd of zal de hypotheekrente dit jaar dalen? De geldmarkt in continu in beweging, de hypotheekrente is hiervan een afgeleiden. Wat de rente op korte termijn gaat doen kunnen, mogen en willen wij hier niet voorspellen. Kijk voor de actuele rentestand vandaag in het overzicht, raadpleeg voor een toekomstvoorspellingen je financieel adviseur of hypotheekadviseur. (Bekijk ook onze visie onder kopje Euribor)

Euribor rente

De afkorting Euribor staat voor Euro Interbank Offered Rate. Euribor is een begrip uit het bankwezen en geeft de gemiddelde rentetarieven die banken elkaar onderling berekenen voor lenigen in Euro (€). Het gemiddelde rentetarief wordt door een groot aantal Europese banken dagelijks officieel vastgesteld. Deze Euribor koers + een opslag is de grondslag voor een hypotheek met variabele rente (Euribor dagrente + opslag).

Historisch gezien bleek variabele rente (Euribor) vaak de voordeligste hypotheekvorm. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

Laat de goedkoopste rente hypotheek berekenen en ontvang jouw beste hypotheekaanbiedingen thuis!

“Doe nu 1 hypotheekaanvraag online en ontvang snel 3 aanbiedingen in huis!”

Hypotheek berekend? Denk ook aan Opstalverzekering, Inboedelverzekering, Klusoffertes , Hypotheekrente en Meer Financieel>>

5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp