Home » Berekenen » Quick ratio berekenen

Quick ratio wordt ook wel acid test ratio genoemd, het is een factor waarmee de financiële situatie van een onderneming kan worden aangegeven. De quick ratio geeft de mate aan waarin de verstrekkers van het kort vreemd vermogen kunnen worden terugbetaald uit de vlottende activa.

In tegenstelling tot de current ratio wordt bij de quick ratio de voorraad niet meegerekend. Dit omdat de voorraden vaak niet in zijn geheel verkocht kunnen worden. Hiermee kan namelijk de continuïteit van de betreffende onderneming in gevaar worden gebracht.

Quick ratio formule

quick ratio formule

 

De voorraden worden dus van de vlottende activa afgetrokken en vervolgens gedeeld door het kort vreemd vermogen.

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben wij hier een speciale calculator voor ontwikkeld. Voor het bedrag van de vlottende activa, voorraden en kort vreemd vermogen in, in euro’s en je krijgt automatisch de quick ratio te zien.

Wanneer de quick ratio boven de 1.0 ligt spreken we over en gezonde quick ratio. Bereken snel hoe jouw onderneming er financieel voor staat!

Quick ratio verbeteren

Kan je onderneming wel wat extra opdrachten gebruiken? De extra winst hieruit helpt de quick ratio positie te verbeteren. Meer omzet genereren uit bestaande klanten heb je vast al geprobeerd. Nieuwe klanten vinden is ook een goede manier om meer omzet en naamsbekendheid te krijgen. Continu een nieuwe potentiële opdrachtgevers aanboren is nu wel heel eenvoudig geworden door deze Bewezen Service.

Meer omzet genereren

Deze maak gebruik van een groot zakelijk netwerk waarbij zowel zakelijke afnemers als particulieren gericht en actief op zoek zijn naar jullie aangeboden product of dienst. In diverse branches kun je zo nieuwe klantaanvragen direct per email toegezonden krijgen, met vaak al binnen enkele uren resultaat. Kijk snel of jullie werkgebied ook vertegenwoordigd is en meld je bedrijf aan voor Extra Werkaanvragen. Maak nu gratis kennis en zie vast ook jullie quick ratio sterk verbeteren!

Voordelig inkopen

Voorraden en dienstverlening voordelig inkopen is niet direct van invloed op de quick ratio, maar uiteraard wel prettig voor rendabiliteit en het financieel eindresultaat. Voor diverse onderwerpen is met slim inkopen aanzienlijk voordeel te behalen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Maak vanaf vandaag gebruik van deze gratis service voor het Aanvragen van Offertes bij meerdere partijen tegelijk! Zowel toegankelijk zoor zakelijk gebruik als privé Voordelig Werkzaamheden Aanvragen.

Bereken ook Current Ratio, Afschrijving (privé), Index Cijfers, BTW of gebruik onze Online Bureaucalculator!

5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp