Home » Berekenen » Zilverprijs vandaag (+ zilverkoers historie)

Actuele zilverprijs vandaag (per kilo, ounce en prijs zilver per gram)

Wat is de zilverprijs vandaag? Zilver prijs berekenen niet nodig, de actuele zilverkoers nu direct uit zilverprijs grafiek aflezen. Realtime zilverkoers online voor zilver kopen en zilver verkopen!

Naast de actuele zilverprijs vind je ook de huidige zilver spot, de biedkoers van New York (Bid).
Aangevuld met praktische kennis over fysiek zilver (munten & baren) + papieren zilver (beurs)…

Tevens historische zilverkoers grafieken van 30 dagen, 60 dagen, 6 maanden en 1, 5 t/m 10 jaar!

Actuele zilverprijs

Actuele zilverprijs vandaag, gisten en eergisteren (het koersverloop van de laatste 3 handelsdagen).
Ververs pagina met ‘F5′ (functietoets op toetsenbord ) om de laatste zilverkoers te actualiseren!

Zilverprijs grafiek

Document bewaren? >>Download PDF<< (selecteer ‘afdrukken’ pagina en kies voor opslaan als PDF)

Actuele zilver spot – New York (Bid)

Historische zilverprijs grafieken;Bron: Kitco – Zilverkoers grafieken; 30 dagen, 60 dagen, 6 maanden , 1 jaar , 5 jaar en 10 jaar zilver prijs.

Wat kost een kilo zilver?

De standaard gewichtseenheid van edelmetalen is Troy Ounce. 1 Troy Ounce zilver staat gelijk aan een gewicht van 31,1034768 gram. In 1 kilogram zilver staat gelijk aan 32,1507466 Troy Ounces.

1 Kilogram (kg) = 1000 gram (g) en bevat 32,1507466 Troy Ounce (oz)
1 Troy Ounce (oz) = 31.1034768 gram (g) is gelijk aan = 0,0311034768 kilo (kg)

1 Kilo zilver kost dus; de actuele prijs in $ (of €) per ounce x 32,1507466 = prijs per kilogram in USD (of EUR)

Let op in welke valuta de grafiek een prijs genoteerd staat, de wereldhandel van zilver is in Amerikaanse Dollars (USD). De tabellen op deze pagina staan daarom ook weergegeven in USD ($). Omdat ook valuta onderling fluctueert, kan een zilverprijspatroon in verschillende valuta een heel ander beeld geven. Maak voor jezelf uit waarin je de zilverprijs wilt bekijken en beoordelen. Kijk naar bijvoorbeeld naar de valuta waarin je handelt USD ($) en/of de valuta waarin je zelf dagelijks leeft Euro (€).] Voor een beter objectief vergelijk kun je Valuta Omrekenen>>

Zilver inclusief of exclusief BTW kopen?
Let bij aankoop van zilver op of BTW heffing van toepassing is. Bij beleggingszilver zijn er bijzondere regelingen van toepassing die van tijd tot tijd veranderen. De overheid maakt onderscheid tussen zilveren munten en zilverbaren. Omdat deze belastingregeling jaarlijks kan veranderen doen we hierover geen concrete uitspraak. Maar let bij aanschaf van zilver goed op wat de BTW regeling op moment van aankoop (en  verkoop) is!

Indien van toepassing kun je de prijzen exclusief naar inclusief BTW en omgekeerd omrekenen met BTW Berekenen>>

Symbool en merkteken
Het scheikundige symbool voor puur zilver is Ag en staat internationaal bekent als atoomnummer 47. Zilveren producten en verzilverde objecten kunnen een zilvermerk bevatten. Dit merkteken zegt dan vaak iets over het zilvergehalte en herkomst van de producent. Zilverbaren hebben soms een zilvermerk en/of (uniek genummerd) certificaat van echtheid. Maar dit is geen vereiste en doorgaans alleen op grote baren van toepassing.

Zilver in verschillende vormen
We beperken ons hier nu even tot het edelmetaal als beleggingszilver. Maar ook dan kom je zilver in verschillende vormen tegen. Het komt voor als fysiek zilver maar wordt ook veelvuldig aangeboden als papieren zilver.

Denk bij fysiek zilver aan munten en baren van zilver, meestal puur (99,9% zilver) en soms in de vorm van een legeringen. Bij papieren silver kun je denken aan van zilver afgeleide producten en aan zilver gerelateerde producten.

Voorbeelden van fysiek silver:

Fysiek zilver prijs

Zilver Nugget uit zilvermijn gedolven (ruw zilver winning)

 • Zilveren munten (herdenkingsmunten)
 • Zilverbaren (beleggingszilver)
 • Zilver granulaat (korrels industrieel zilver)

Voorbeelden van papieren zilver:

 • ETF trackers (zilvergerelateerdproduct of een mandje van zilvergerelateerde producten)
 • Zilvermijn aandelen (aandelen van bedrijven in zilvermijnbouw)
 • Aandelen van zilver verwerkende industrie (of handelsfirma’s in ‘silverstreams’ )
 • Mijnbouw management aandelen (specialisten in edelmetaal mijnbouw)

De prijs van deze producten komt door vraag en aanbod tot stand (via handel op de internationale beurzen). De waarde tussen fysiek zilver en zilver waardepapieren kan sterk uiteen lopen. Dit als gevolg van het vertrouwen dat de markt heeft in heeft in met nadruk papieren zilver. Door veel edelmetaal kenners en grondstofinvesteerders wordt over het algemeen aangenomen dat  fysiek zilver onderwaardeert wordt. De reden van deze onderwaardering loopt uiteen, maar gaat nu iets te ver voor dit artikel.

Prijs vs waarde
Ook is door marktwerking onderscheid te maken tussen de waarde van zilver en de prijs van zilver. Officieel heeft zilver geen monetaire functie (zoals goud wel heeft), maar heeft zilver fundamenteel een grote waarde.

Meer weten over oude zilveren munten? Bekijk formules, namen en Waarde Zilveren Gulden>>

Eigenschappen van zilver

Zilver heeft bijzondere eigenschappen waardoor het voor veel verschillende toepassingen gebruikt wordt. Enkele belangrijke kenmerken van zilver zijn:

 • Elektrische geleiding (elektronica zoals smartphones)
 • Unieke eigenschappen (kleine hoeveelheid verwerk in veel legeringen)
 • Antibacterieel (verwekt in medisch staal, ook in verband)
 • Esthetisch mooi materiaal (verwerkt tot sieraden en luxeartikelen)
 • Grondstof Duurzame Energiebronnen (verwerkt in zonnepanelen o.a.)

Zoals je ziet zijn er uiteenlopende gebieden waarvoor zilver gebruikt wordt. Zonder zilver zou het moderne dagelijkse leven zoals wij nu kennen niet mogelijk zijn. Enkele dagelijkse gebruiksmiddelen (naast sieraden) waarin zilver verwerkt is staan hierboven vermeld, de lijst is echter veel omvangrijker.

Zilverprijs online! Bekijk ook de waarde van edelmetaal Goudprijs Vandaag, Zilveren Guldens, BTW Berekenen, Nettowaarde en Meer Financieel>>

4.5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp