Home » Berekenen » Nettowaarde berekenen

Hoeveel ben je waard? Snel je nettowaarde berekenen!

Weet jij hoeveel geld je waard bent? Veel mensen werken hun hele leven zonder zich af te vragen hoeveel ze waard zijn. En weten dus niet hoeveel nettowaarde aan bezittingen zij in hun leven opgebouwd hebben. Bereken waar jij financieel staat en kijk hoe wij het in de wereld doen.

Dat is eigenlijk best raar voor iemand die jaar-in-jaar-uit dagelijks werkt voor geld…
Onze speciaal samengestelde nettowaarde calculator geeft snel het juiste antwoord!

Ben jij benieuwd hoeveel geld je nu waard bent? Doe de test met behulp van de netto waarde rekentool hieronder! En leer de taal en denkwijze van rijke mensen kennen.

Rijke mensen

Als je aan echt rijke mensen vraagt wat ze financieel waard zijn, zullen ze niet hun inkomen, salaris of uurtarief noemen. Of de waarde van hun huis / huizen, bedrijf / bedrijven, bedrijfswinst, dure vakanties, auto’s, boten en aankoopprijs van ander ‘Big Boy Toys’ noemen. En niet alleen omdat ze je dit misschien niet willen vertellen, maar omdat dit jaarsalaris of maandloon voor rijke mensen GEEN maatstaf voor waardering is!

Maar beantwoorden welvarende mensen de ‘Waarde’ vraag onderling in de businessclubs en op de golfbaan wat hun Nettowaarde is. Ofwel hoeveel waarde (geld en waarde van andere bezittingen opgeteld, verminderd met de schulden en financiering die hierop rust) zij in hel leven tot dusver verzameld hebben.

Nettowaarde Formule

Bezittingen – Schulden = Nettowaarde

Jouw netto waarde berekenen gaat eenvoudig met onderstaande rekentool. (Geef de waarde in € op en de uitkomst is ook in Euro.)

Nettowaarde berekenen

Nu mijn nettowaarde berekenen, vul snel alle velden in die op jou van toepassing zijn en bereken je persoonlijke nettowaarde.

Gemiddelde Nettowaarde

Benieuwd hoe jij financieel staat ten opzicht van andere landgenoten en wereldburgers? En hoe wij het in economisch opzicht doen in vergelijking tot andere landen in de wereld? De gemiddelde Nettowaarde onder volwassenen per land wereldwijd is als volgt:

Tabel: Global Wealth Report – Credit Suisse

Het Global Wealth Report van Credit Suisse:
TOP 30 meest welvarende landen van 2016
Positie Land Nettowaarde*
1 Zwitserland € 535.670
2 IJsland € 389.530
3 Australië € 358.050
4 Verenigde Staten (USA) € 328.610
5 Bermuda € 321.350
6 Groenland € 321.350
7 Luxemburg € 301.700
8 Noorwegen € 297.760
9 Nieuw-Zeeland € 284.980
10 Verenigd Koninkrijk € 275.330
11 Singapore € 263.960
12 België € 258.000
13 Canada € 257.570
14 Denemarken € 247.690
15 Frankrijk € 232.960
16 Japan € 220.170
17 Zweden € 216.690
18 Ierland € 204.580
19 Oostenrijk € 196.390
20 Nieuw-Caledonië € 194.300
21 Frans-Polynesië € 194.300
22 Guam € 194.300
23 Macau € 194.300
24 Noordelijke Marianen € 194.300
25 Italië € 192.850
26 Hongkong € 176.630
27 Duitsland € 176.530
28 Nederland € 175.770
29 Israël € 168.040
30 Taiwan € 164.780
* Nettowaarde gemiddeld per volwassenen – © Berekenen.info

Bron: bekijken

>>Download PDF<< voor opslaan op eigen computer (en online delen!)

En ook verrast door de positie van België en vooral Nederland  in deze TOP 30 van rijkste landen?

De gemiddelde Nederlander, Belg en Europeaan heeft waarschijnlijk nog niet door dat we met onze arbeid nu internationaal moeten concurreren. We zijn opgegroeid met het idee van een “kenniseconomie” die ons een enorme voorsprong gaf op de rest van de wereld. En dat is ook decennia lang de werkelijkheid geweest. Naast geleverde noeste arbeid tijdens de wederopbouw na WW2 overigens.

Verschuiving van welvaart

Maar in het huidige informatietijdperk kan onze voorsprong op de rest van de wereld snel verloren gaan. Het internet en de razendsnelle ontwikkeling in opkomende landen licht hieraan ten grondslag. Recente verschuivingen (zuidwaarts) op allerlei ranglijsten liegen er niet om. We worden links en rechts al ingehaald door landen die wij eerder (op diezelfde school!) nog oneerbiedig onderontwikkelde landen noemden…

Wanneer een multinational (of regering) in een opkomend land bijzondere kennis nodig heeft, koopt men die persoon met kennis gewoon weg. Dit ten nadele van productiekennis in Europa en USA. Deze welvarende continenten openden in het verleden wereldwijd overal baken. Inmiddels trekt men zicht hier terug en zijn diverse van “onze banken” daar inmiddels alweer gesloten. En zien wij nu de omgekeerde beweging waarbij grote buitenlandse banken zich bij vestigen.

Een ander teken aan de wand wat betreft verschuiving van welvaar (van West naar Oost) is zichtbaar in infra en strategische knooppunten. Steeds meer havens voor scheepvaart, luchthavens (+ terminal), landbouwgronden (en voetbalclubs) komen in buitenlandse handen. Vaak opgekocht door rijke chinezen, kapitaalkrachtige sjeiks uit het Midden-Oosten of succesvolle zakenmensen uit Rusland die zo een strategische positie verwerven.

En is dat allemaal zo erg vraag jij je misschien terecht af? Nee niet perse. Voor wie flexibel is, vooruit kijkt en meebeweegt met deze ontwikkelingen biedt het zelfs kansen. Maar voor wie blijft doen wat hij afgelopen decennia gedaan heeft en niet om zicht heen kijkt, kan het financieel lastig gaan krijgen.

De participatiemaatschappij waarbij inwoners zelf steeds meer verantwoordelijk zijn is in Nederland al door het kabinet aangekondigd tenslotte… Ga je meet in de beweging en vergaar je meer rijkdom voor eigen vrijheid of blijf je tv kijken en ziet wel wat er komt… De keus is helemaal aan jou!

Door persoonlijke ontwikkeling en financiële educatie kun jij jezelf waarschijnlijk prima blijven redden. Doorgronden van het begrip Exponentieel is hierin vast al een heel goede stap. Bekijk en gebruik ook met regelmaat de rekentools Financieel.

Nettowaarde verhogen

Heb je de nettowaarde calculator gebruikt? Dan weet je nu precies wat jij waard bent! Ben je hiermee tevreden of wil je jouw nettowaarde verhogen? Leer dan van de denkwijze van rijke mensen, en spreek met familie en vrienden meer over geld.

Het eigen waarde getal noemen is binnen vermogende kringen noemen geen taboe. Het wordt ook niet als opschepperig gezien in de trant van ‘wie heeft de langste’, maar een waardering van rijkdom en succes. Het openlijk en regelmatig praten over geld is misschien juist wel wat het verschil maakt tussen arme mensen of mensen uit de middenklasse en rijke succesvolle mensen!

Wil je ook met andere mensen openlijk over geld kunnen praten, en zo de kans aanzienlijk verhogen om binnenkort jullie eigen waarde te verhogen? Wijs hen dan op deze netto waarde rekentool en help ook hen vooruit! Deel pagina op social media voor meer persoonlijk succes!

“Alles wat telt voor de mensen uit de Quote 500 en andere vermogende mensen is hun actuele netto waarde”

De nettowaarde berekening is bekend van het tv programma ‘Hoeveel ben je Waard’, kijk de uitzending live of via programma gemist.

Verhoog je nettowaarde met Reiskostenvergoeding, BMI, Afschrijving en Stop Roken Besparing

4.5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp