Home » Besparen » Website maken

Website maken vs website laten maken

Hoe je eigen website maken? Lees hier het gratis website bouwen stappenplan…

Hoe maak je een website die hoog scoort in de zoekmachines als Google en Yahoo!? Een eigen WordPress website maken zonder kosten… Zelf een website maken tips die jouw online vindbaar & succesvol maakt!

Kun je beter zelf een website maken of je website laten maken? Bekijk van elk zowel de voordelen als nadelen en beslis zelf wat voor jouw het beste werkt! Uit eigen ervaring; website maken vs website laten maken…

“De beste website geeft antwoord op jouw vragen, dat zijn echt mooie websites!”

Website maken
Wat komt er allemaal kijken bij een website maken? Met deze stap-voor-stap website bouwen uitleg met praktische voorbeelden ben je snel op de hoogte van de online wereld op het internet! Met nuttige informatie over hosting, domeinnamen, zelf websites maken en een eigen webshops bouwen.

De eerste vraag die in je op komt is waarschijnlijk; kan ik zelf een gratis website maken of moet ik een website laten maken door een website maker?

Website bouwen
Een website kan heel eenvoudig zijn tot zeer complex met fraai design en allerlei functies en mogelijkheden. Hoe uitgebreider de nieuw te bouwen website, hoe meer ontwikkelingstijd er in gaat zitten. En hoe meer tijd een website bouwen vergt, hoe duurder het project zal worden. Uitbesteden voor vaste prijs is ook mogelijk, maar dan moet je vooraf helemaal in beeld hebben wat je wil. Deze opdracht vervolgens waterdicht verstrekken is dan een volgende uitdaging.

Bepaal dus als eerste wat je precies wenst. Bepaal voor jezelf het doel van je website, dan wordt al snel duidelijk hoe uitgebreid deze zijn moet. Als je een simpel statisch visitekaartje online wil, zullen de ksoten meevallen. En wellicht kun je deze simpele website zelf bouwen met een eenvoudig CMS systeem.

Een voorbeeld van een populair CMS is WordPress; Een eenvoudig te gebruiken en gratis te installeren. Wat WordPress precies is en wat je met  WP kan lees je hieronder.

Webshop maken
Met zelf een webshop maken hebben wij persoonlijk enige ervaring. Ook weten we van collega ondernemers dat goede webshop software belangrijk is. En het goed up to date houden van een online shop arbeidsintensief is. Hiernaast vergt de klantenservice van een ecommerce winkel de nodige aandacht. Even een webshop in de avonduren succesvol erbij runnen naast je fulltime baan kan tegenvallen.

Webwinkel verkopen (of webshop kopen)
Ook hebben we webshops laten bouwen en eenmaal omzet draaiend verkocht. Tevens draaiende webshops die winst maken gekocht en vervolgens verbeterd en doorverkocht. Bij het aankopen en verkopen van webshops komt wel enige kennis kijken. Onze ervaring hebben we gebundeld tot een intern document.

Later besloten we deze webwinkel verkopen handleiding ook voor derde beschikbaar te stellen. Download nu eCursus Webwinkel Verkopen>>

In het digitale boekwerk vind je alle praktische zaken waar je tegenaan loop bij het aankopen en verkopen van een online business. Inclusief de oplossingen die een ecommerse bedrijfsovername tot een succes zullen maken, voor zowel koper als verkoper van de online shop of website. Zo begint het al van de waarde van een website bepalen, hoeveel is een draaiende webshop waar in verkoop? Inclusief plaatsen waar je de beste kopers vind en hoe je deze kunt benaderen.

Website kopen (of website verkopen)
Het hele proces van verkopen inclusief overdracht en nazorg wordt uitvoerig beschreven. Zelf een voorbeeldcontract om de koop goed op papier te zetten is bij ebook webwinkel verkopen ingesloten. Ook geschikt voor het kopen van websites of verkopen van online platforms in goede banen te leiden. Het compact maar krachtig geschreven document kun je hier als PDF Downloaden>>

Zelf website maken
Je eigen website maken is een klus die ten onrecht vaak bij een droom blijft. Want hoe pak je dat het best aan, zelf een website maken?

Wanneer je een simpele website wil maken, kun je deze site prima zelf bouwen. Met een CMS systeem is zelf kunnen programmeren niet nodig. En met enkele kant en klare plugins zijn extra functies toevoegen eenvoudig gemaakt. Jij bedenkt het onderwerk en schrijft de conten, en via een cms als bijvoorbeeld WordPress zal het resultaat je verwachtingen mogelijk overtreffen.

Hoe maak je een website
Wat je nodig hebt voor het maken van een website zetten we op een rijtje;

Snel aan de slag met je eigen website maken? Dan kun je Direct prijs Webhosting Vergelijken en een goedkope Domeinnaam Kopen.

Op de site waar je hosting koopt en een domeinnaam aanschaft, staat goede uitleg hoe hun systeem precies werkt. Dit is per leverancier verschillend, dus kunnen we daar technisch niet gedetailleerd op ingaan. Voor domeinen kopen en eigen websites goedkoop hosten maken wij gebruik van Deze Leverancier>>

Alleen een bestaande website kopen is eenvoudiger en vanaf start mogelijk direct succesvol, lees hierover Meer Tips!

Gratis website maken
Er zijn op het internet meerdere mogelijkheden om een gratis website te maken. Het nadeel van een gratis website is dat je volledig afhankelijk bent van die partij. Je hebt hiermee geen afspraken of contract, dus ben je volledig afhankelijk van de willekeur van een partij met gratis service.

Wil je een succesvolle website en met enige bedrijfszekerheid, kies dan voor betaalde webhosting; Dit kan al voor zo’n 10 Euro per Jaar.

CMS Systeem
Het is al enkele keren gevallen, maar wat is eigenlijk een CMS systeem precies? De afkorting CMS staat voor Content Management System, de Engelse naam van wat we in correct Nederlands een “inhoudbeheersysteem” noemen.

WordPress is een goed werkend CMS systeem dat ook voor een leek snel te begrijpen is. WordPress (vaak afgekort als WP) is open source software en gratis te gebruiken. Waarschijnlijk is WordPress het gemakkelijkste te gebruiken systeem voor het maken van een leuke website door veel beschikbare plugins.

WordPress website maken
Omdat het systeem zo gemakkelijk te begrijpen is en ook heel goed werkt, is WordPress het aangewezen CMS voor het maken van een website.

WordPress (WP) is van oorsprong blogsoftware die ook prima te gebruiken is voor websites bouwen. Er is dagelijks een grote communie actief met WordPress op internet. Vele ervaren gebruikers zijn bereid om andere mensen zoals jij met vragen en bij problemen waar je tegenaan loopt te helpen.

Maar Google eerste gewoon even als je een vraag over WordPress hebt, vele antwoorden zijn reeds online beantwoord. Dan heb je vaak direct antwoord en kun je verder met het maken van je website. Technische kennis is bij het gebruik van WordPress totaal niet vereist. En met de vele handige gratis plugins die je online kunt downloaden maak je snel een professioneel ogende website.

Start eenvoudig plug-en-play met WordPress installeren via gratis installatiesoftware van je Nieuwe Hostingprovider>>

Website laten maken
Zie je zelf een website maken niet zitten of heb je simpelweg geen tijd, dan kun jee altijd nog een website laten bouwen.

Ook wanneer je specifieke wensen hebt is een professionele websitebouwer de aangewezen partij. Deze kan wanneer de site eenmaal klaar is en live staat, ook het onderhoud verzorgen. Zoals nieuwe updates van plugins doorvoeren en verbeterde WordPress versies installeren. Zo is je site altijd optimaal beschermt tegen virussen en aanvallen van buitenaf.

Een goede WordPress website laten maken blijkt in praktijk nog niet zo eenvoudig. Weet vooraf zelf goed wat je hebben wil en stel goede vragen. Zo kom je er snel achter of je helemaal goed begrepen wordt. Dan heb je snel antwoord op de website maken kosten inclusief design tot en met oplevering en nazorg.

Hiervoor kun je bij meerdere website bouwers een prijs opvragen, hier krijg je met 1 aanvraag Meerdere Aanbiedingen>>

SEO optimalisatie
Een mooie website zonder bezoekers is natuurlijk niet waarnaar je op zoek bent. Om veel traffic te genereren, ofwel menselijke bezoekers is online marketing nodig. Een goede basis bij een website maken is om rekening te houden met SEO. De afkorting SEO staat Search Engine Optimization, een belangrijk onpage factor om op natuurlijke wijze verkeer naar je website te trekken.

Het doorvoeren van marketingtechnieken als SEO en SEA is niet vanzelfsprekend inbegrepen bij het bouwen van een website. Maar hier specifiek afspraken over met het internetbureau dat je website bouwt. Wanneer je zelf de site maakt is het raadzaam hiervoor een goede Internet Marketing Cursus te volgen

Goede domeinnaam kiezen
Waar een goede domeinnaam aan voldoet staat uitvoerig beschreven op pagina Domeinnaam Checken. Vervolgens kun je deze naam, mits nog vrij voor registratie beschikbaar, als jouw Domeinnaam Registreren.

Website te koop
Ze ziet een mooie website te koop staan maar weet niet hoe deze gunstig aan te schaffen? Een draaiende website die af is kopen bespaart je weel tijd en heeft waarschijnlijk al bezoekers. Hoe slim een website te kopen leer je in deze Website Verkopen eCursus>>

Webhosting
Als je een website laat maken, laat de hosting hiervan dan ook door die leverancier verzorgen. Dan hebben zij alles in eigen hand, en is het duidelijk waar de verantwoording ligt. Maar als de website maken kosten niet meevallen kun je altijd zelf aan de slag. Start met het lezen van de informatie op Webhosting Vergelijken of ga gelijk productief aan de slag met goedkope Webhosting Bestellen>>

Website maken helder? Doe dan Domeinnaam Check en Vergelijk Webhosting of maak reguliere Berekeningen>>

5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp