Webhosting vergelijken → Goedkope hosting!
Webhosting vergelijken = Goedkope Hosting Vinden!
Wat is webhosting, waarvoor heb ik hosting nodig en waar kan ik goedkope webhosting bestellen? Alles over website hosting kopen, technische achtergronden simpel uitgelegd en webhosting vergelijken!
Weet je al genoeg en wil je direct met sites aan de slag? Dan kun je hier voordelige Webhosting Bestellen>>
Voor wie nog niet helemaal op de hoogte is volgt hieronder in het kort Webhosting voor Dummies!
Het verschil tussen een URL en hosting vind je op Domeinnaam>> (Is jouw naam nog vrij?)
Wat is webhosting?
Hosting is een begrip dat – internet gerelateerd – vaak gebruikt wordt voor het aanduiden van webhosting. Met online hosting en webhosting wordt dus hetzelfde bedoelt. Hosting is het faciliteren van online opslagcapaciteit voor bijvoorbeeld een website, portal of ander online platform.
Als je een eigen website hebt of wenst, moet je de data hiervan ergens ter wereld hosten. Dit hosten is fysiek opgeslagen digitale informatie (jouw website code) op een server opslaan. Zodat deze data voor online gebruikers (website bezoekers) beschikbaar is in de cloud op het internet.
De bedrijven die online opslagcapaciteit faciliteren en aanbieden zijn hostingproviders. Zij beschikken over grote datacentra waar computers en harde schijven in server racks (vaak 19 inch) gekoppeld opgesteld staan. Deze datacentra zijn 24/7 online beschikbaar voor online gebruikers, voor uploaden (door webmaster of bezoeker die een reactie achterlaat) en downloaden (websitebezoeker) van gewenste informatie.
Als ergens ter wereld een bepaalde url opgevraagd wordt, wordt deze data uit het datacenter beschikbaar gesteld. URL staat voor ‘Uniform Resource Locator’ en is een andere naam voor mijn domein of jouw domeinnaam. Ga nu direct aan de slag met Voordelige Hosting Vergelijken>>
Meer info over url’s vind je onder Domeinen, hier kun je gelijk ook beschikbaarheid van je eigen Domeinnaam Checken!
Waarvoor is hosting nodig?
Wanneer een website online staat, heeft dit ergens op het internet fysieke opslag nodig. Het faciliteren van deze online opslagruimte wordt hosten genoemd. Webhosting is het product dat je hiervoor kunt aanschaffen. Ook voor online storage, email service en clouddiensten is hosting beschikbaar.
Dus even concreet antwoorden op de vraag; “je hebt hosting nodig wanneer je een website online zet”!
Maar ook als je een willekeurige website online bezoekt maak je gebruik van hosting… Deze is dan al door de website eigenaar verzorgd
Wil je zelf een website opzetten en eigenhandig beheren? Dan moet je hiervoor een geschikt hostingpakket uitkiezen. De keuze van verschillende hostingbedrijven is enorm en allemaal bieden ze ook nog eens verschillende hostingpakketten aan. Van goedkoop (Shared Hosting) tot gemiddeld (VPS Hosting) en duur (Private Server). Je kunt dit allemaal Online Bestellen. Maar welke snelheid en capaciteit heb je minimaal echt nodig?
De volgende alinea helpt je met het uitzoeken van goedkope hosting waarmee je goed van start kunt!
Voor welk hostingpakket moet ik kiezen?
Het is van belang dat de hosting van je website afgestemd is op het gewenste gebruik. Wat er op neer komt is dat je graag wil dat de site natuurlijk altijd online is en voor iedereen snel toegankelijk is. En dat beperkte hosting van een kleine hobbysite niet te veel geld kost is mooi meegenomen.
Welke hosting je nodig hebt hangt dus sterk af van de intensiteit van het gebruik door je online bezoekers. Een grote interactieve site met veel pagina’s en ‘customer generated content’ (door bezoekers gecreëerde inhoud zoals bij Facebook.com) neemt veel meer Megabyte opslagruimte (schijfruimte gemeten in MB’s) in dan een Zzp bedrijfspagina als online visitekaart van 3 pagina’s en een simpele contactpagina.
Ander maatgevend punt is het dataverbruik van de site uitgedrukt in Gigabyte Bandbreedte (GB). Iedere bezoeker vraagt om een extra stukjes data bij iedere pagina die hij bezoekt en interactie die hij aanspreekt. Ook hier zal een eenmanszaak website of MKB bedrijvenpagina aan een klein pakket al voldoende hebben. Waarschijnlijk volstaat het kleinte pakket al prima. Maar wanneer je site veel bezoekers trekt, kan het dataverkeer snel oplopen.
Het juiste hostingpakket biedt dus minimaal voldoende opslagcapaciteit en staat genoeg dataverbruik toe. Bij aangeboden pakketten is datagebruik en opslagcapaciteit doorgaans goed op elkaar afgestemd. Een kleine site met enkele pagina’s zal zeker in het begin niet zo veel bezoekers (online traffic) genereren. Het kleinste hostingpakket zal dan ook voor 97% van alle nieuwe websites meer dan voldoende groot zijn.
Begin daarom met het kleinste pakket, en wanneer de site succesvol wordt en veel verkeer trekt kun je altijd upgraden. Bij de meeste hostingproviders is een klein pakket upgraden naar een groter pakket met meer Mb’s en Gb’s online realtime te regelen. Downgraden van hosting naar een kleiner (goedkoper) pakket is doorgaans minder goed gefaciliteerd.
Waar op letten bij goedkope hosting bestellen?
Wanneer we uitgaan voor het hosten van een beginnende website zijn de 2 hierboven al genoemde grootheden het meest van belang. Het hebben van voldoende beschikbare Megabytes Disk Space om je website en eventueel gemaakte backups te herbergen. En genoeg Gigabytes Bandwidth om al het verkeer dat je krijgt te kunnen verwerken.
Voor een kleine tot middelgrote website is 1500 BM schijfruimte per maand en 20 GB Dataverkeer een prima uitgangspunt om mee te beginnen. Op een enkel hostingpakket kun je overigens tot wel 24 websites naast elkaar hosten (en bij een groter pakket nog meer). Waarbij het aantel aan te maken mailadressen binnen deze Domeinen zelfs onbeperkt is!
Met een goedkoop basispakket kun je direct aan de slag, tot wel 24 websites Goedkoop Hosten>>
Meer geavanceerde afwegingen
Als leek die simpele hosting voor een leuke website nodig heeft, kun je dit hoofdstukje met geavanceerde specificaties gerust overslaan. Wil je meer weten en optimaal webhosting vergelijken op snelheid, geavanceerde mogelijkheden en technische specificaties dan is dit voor jou;
Praktisch te gebruiken;
- Goed bereikbare helpdesk – eventueel aangevuld met een actieve gebruikersomgeving
- Site builder scrips meegeleverd – heb je niet nodig bij eigen CMS (b.v. WordPress)
- Onbeperkt aantal E-mailboxen aanmaken – incl. E-mail forwarders en Autoresponders
- Eigen FTP toegang geboden – incl. meerdere FTP accounts indien gewenst
In het datacenter;
- Opslagcapaciteit in MB’s - Megabyte Disk Space
- Maximale Bandbreedte in GB’s - Gigabyte Bandwidth
- Merk en Type Servers – Web Server, Mail, Application, Virtual Server, List en FTP Server
- Snelheid Servers - in Kilobit per seconde (kbit/s) of Megabit per seconde (Mbit/s)
- Gebruikt operatiesysteem (os) – Linux os is gebruikelijk voor webservers
- Type harde schijven – zonder beregende delen geeft hoogste snelheid
- Snelheid van harddisks - speed van schrijven en lezen
Locatie datacenter;
- Locatie van Serverpark – host bij voorkeur in het land waar je online actief bent
- IP adres hostingpakket – gebruik IP adres van het land waarin je online actief bent
- Land van Hosting IP Adres – kies voor het land waarin je actief bent
- Actuele PHP versie – ondersteuning aangeboden
- Is alle content toegestaan (die jij wenst) – niet iedere hoster staat alles toe!
Gebruikerstoegang webhosting; (wat jij ziet, jouw toegang en functies)
- Type Dashboard (Controlepaneel) – DirectAdmin, Plesk of cPanel
- Klantenpaneel uitvoering – administratieve handelingen
- Actueel en snel MySQL – dashboard zonder beperkingen?
- Hoeveel MySQL databases maximaal – onbeperkt heeft voorkeur
- Automatische Back-Up – dagelijks kopie opslag en hoe lang beschikbaar
- Gemakkelijk extra backups maken – met 1 klik en klaar
Prestaties meten en certificaten; meten is weten!
- Web statistieken (WebAlizer statistieken) – installeer ook je eigen statistiekenprogramma
- Toegang tot statistieken en raw logs – hierin vind je bv foutmeldingen
- Type hosting (hardware delen met anderen of niet) – shares hosting, VPS hosting of private server
- Waarschuwing bij potentieel gevaar - DDoS aanvallen of inbraak(pogingen) van hackers
- Uptime garantie b.v. 99,9% – 100% garantie geven niet mogelijk voor zover wij weten
- SSL voor alle websites – gratis en onbeperkt toepasbaar
En zo zijn er nog wel meer begrippen zoals CGI, Perl, Cronjobs, Catch-all, .htaccess en IonCube; we besparen je de details…
Want zoals reeds aangegeven hoef jij je voor een gemiddelde website niet druk te maken over al deze technische zaken.
Een Goed Hostingbedrijf heeft zijn zaakjes goed op de rit, zodat jij je volledig kunt richten op de content van je website!
Hosting Wiki – Kies voor simpel, goed en praktisch begin!
Bij een nieuwe website kun je gerust beginnen met een klein en goedkoop pakket. Als je website groet en je krijgt hierop dagelijks veel bezoekers, dan kun je altijd nog opschalen naar een groter pakket. Zo begin je met lage kosten en betaalt pas meer als het echt nodig is!
LET OP; Deze website die je nu momenteel bezoekt draait ook op hosting van Deze Hostingprovider>>
Reseller hosting
Met reseller hosting kun je geld verdienen met het verkopen van whitelabel hosting, Begin vandaag nog je Eigen Hostingbedrijf!
WordPress Hosting
Een website maakt gebruikt van een CMS, een Engelse afkorting die staat voor ‘Content Management System’. Een populair en veel gebruikt systeem voor het managen van online inhoud is het WordPress CMS.
WordPress is een open source cms waarop veel kleine en grote websites stabiel draaien. Een onder webmasters een geliefd systeem met vele mogelijkheden en ook nog eens gratis te gebruiken. Door de vele actieve gebruikers worden telkens verbeteringen doorgevoerd, door zowel hobby programmeurs als professionele programmaschrijvers. Samen schrijven zij ook vele Plugins waarmee de gebruiksmogelijkheden van een WordPress website blijven toenemen.
Dit CMS functioneert prima op reguliere webhosting. Ook is er een hostingbedrijf dat speciale WordPress Hosting aanbiedt. Wat exact de technische voordelen hiervan zijn is ons niet helemaal duidelijk. Het kan voor WordPress geoptimaliseerd zijn en prima werken. Onze WordPress website draait overigens prima op standaard hosting van Dit Bedrijf.
Goedkoopste /goedkope hosting bestellen
Goedkoopste hosting vergelijken hebben wij reeds voor je gedaan en kwamen uit op deze Betrouwbare Webhosting>>
Eigen ervaringen
We hebben zelf veel ervaring met online ondernemen, websites en dus kennis aangaande hosting van websites. Ook de website waar je nu op kijkt is hier een voorbeeld van en wordt goedkoop gehost door een Nederlandse host. Wij hebben goede ervaring met deze Goedkope Hostingprovider>>
Bij dit bedrijf kun je los van hosting eventueel ook voordelig je eigen Domeinnaam Vastleggen.
Claim je url nu snel voordat iemand anders er met jouw originele domeinnaam vandoor gaat! Met gekoppelde hosting ben je snel online…
Is Gratis Hosting een goed idee?
Zoals je ziet kost een eigen website een verwaarloosbaar bedrag per maand. Maar voor wie dit nog te begrotelijk vindt, is er online gratis hosting te vinden.
Naast hosten zonder kosten zijn er hierbij vaak wel enkele nadelen in het spel, we noemen er zomaar een paar nadelen die parten kunnen spelen:
- Jouw url bevat ook de naam van deze webruimte aanbieder (www.jouwnaam.naamvanhoster.nl)
- Je begint gratis, maar na verloop van tijd kan men zomaar maandelijks een financiële bijdrage vragen
- Men plaatst ongevraagd reclame op jouw site (lelijke reclameblokken waarvan zij de opbrengsten strijken!)
- Je ben altijd afhankelijk van deze gratis host en bouwt dus geen asset op (website =virtueel vastgoed)
- Al men mogen besluit te stoppen, kan jouw website zomaar offline zijn (en ben je zelfs alle data kwijt!)
Aan de slag met webhosting zonder kosten? We raden het dus niet aan maar hier vind je eventueel gratis hosting.
Wij hebben zelf zeer goede ervaring met deze onwaarschijnlijk Goedkope Hosting>>
Naast hosting heb je voor een website ook een goede domeinnaam nodig. Alle informatie over url’s vind je op Domeinnaam.
Al met al lijkt een website online zetten misschien wel ingewikkeld, herlees dan het artikel en ga er gewoon zelf mee aan de slag!
Hosting vergeleken? Raadpleeg ook Domeinnaam Info, Website Maken, Vergelijk Energie en maak Berekeningen>>