Home » Berekenen » Toeslagen berekenen

Toeslagen

Mijn toeslagen berekenen met Belastingdienst calculator!

Wanneer heb ik recht op subsidie van de overheid? Nu snel je recht op toeslagen berekenen zonder inloggen bij mijn Belastingdienst. Maak gebruik van alle toeslagen waar je aansprak op maakt.

Alle toeslagen berekenen en profiteer van online subsidie aanvragen hulp & advies!

Een overzicht van alle beschikbare toeslagen voor particulier en zakelijke ondernemers (voor zover ons bekend en algemeen beschikbaar). Kijk op welke subsidies je aanspraak kunt maken, calculeer maandelijks voordeel en regel diverse toeslagen zonder inloggen bij mijn Belastingdienst. (Inloggen met DigiD vaak niet nodig, maar wel veilig)

Belastingdienst

De belastingdienst int uit naam van de regering al het geld voor de BV Nederland. Dit geld is nodig om alle openbare voorzieningen, infrastructuur en internationale zaken te regelen ten gunste van bedrijven en inwoners. De inkomsten bestaan uit een heleboel vormen van belastingheffing. De belangrijkste inkomstenbronnen en grootste uitgaveposten zijn nader onderzocht, inclusief alle mogelijke toeslagen.

Enkele grote inkomstenbronnen zijn; loonbelasting (voor werknemers), inkomstenbelasting (voor zzp en zelfstandig ondernemers), vennootschapsbelasting (MKB bedrijven, BV en NV),  BTW heffing (BTW Berekenen), vermogensrendementsheffing (zie Netto Waarde) en successierecht (Vergelijk Uitvaartverzekeringen), accijnzen (op Brandstof, Alcohol en Sigaretten) en onroerend goed belasting (op vastgoed o.g.).

Grote uitgaveposten van de overheid zijn; Infrastructuur (grond, wegen, waterwerken – GWW kunstwerken, havens en vliegvelden),  ambtenaren salarissen (FTE Berekenen), uitkeringen UWV, toeslagen (Huur, Zorg en Kinderopvang), ziektekosten, opvang asielzoekers, pensioenpremie, veiligheid (Binnenland en buitenland), grensbewaking, defensie, pensleienuitkeringen AOW-ers en allerlei Overheid Subsidies.

Om het land betaalbaar te houden moet iedereen financieel bijdragen na draagkracht, dit in de vorm van belastingen. Om de lasten eerlijk onder de burgers (en bedrijven met inkomsten) te verdelen, is er sprake van verschillende heffingen. Zo wordt over loon belasting geheven, na hoogte van het inkomen over verschillende (3) belastingschijven geheven. Voor wie niet kan werken (en wel rechten opgebouwd heeft) en mensen met een relatief laag inkomen, zijn er compensatieregelingen mogelijk. Dit om belastingen eerlijk en betaalbaar te houden voor armen, mensen uit de middenklasse en rijke mensen.

De overheidsbijdrage voor mensen met een laag fiscaal inkomen heette vroeger armengeld, steun of sociale dienst. En deze subsidie ofwel toelage noemen we heden ten dage toeslagen. Hieronder vind je alle beschikbare toelagen voor verschillende uitgaveposten van een eenpersoons huishouden, samenwonenden tot gemiddeld gezin.

ONGELOFELIJK; Wist je trouwens dat over alles wat je verdient ruim 80% aan belastingen afgedragen moet worden?!

Toeslagen

De meest aangevraagde en toegekende toeslagen Belastingdienst zijn:

Klik snel op de link van het onderwerp om jouw ‘mijn toeslagen’ te laten berekenen door een subsidiespecialist!
Zelf een proefberekening maken kan na inloggen op ‘mijn belastingdienst’, lees hieronder meer gedetailleerde informatie.

Belastingaangifte

Iedere belastingplichtige moet jaarlijks aangifte inkomstenbelasting doen van het voorgaande jaar. Verplicht voor zowel particulier als bedrijven, waarbij particulieren het voordeel hebben dat de Belastingdienst al veel voorwerk doet. Alle bij de belastingdienst bekende (en dat is meer dan jij je mogelijk kunt vermoeden) gegevens zijn in een persoonlijk voorstel verwerkt, dit hoef je als particulier alleen nog maar te controleren. Controleer dit zelf met zorg, want de belastingdienst is mogelijk niet op de hoogte van jouw recent gewijzigde specifieke actuele omstandigheden.

Ben je niet zeker van jezelf of wil je optimaal profiteren van fiscaal voordeel, overweeg dan inschakeling van een Belastingadviseur. Voor wie altijd zijn zaakjes op orde wil hebben kan ook gebruik maken van een Administratiekantoor. Beide services zijn zowel voor particulier als zakelijk gebruiker verstandig en het overwegen waard. Want met 1 slimme belastingtruc, inkomsten verschuiving of extra aftrekpost zijn de kosten vaak al ruimschoots terugverdiend.

Zeker voor eigen woningbezitters zijn er aftrekposten beschikbaar, maar ook voor huis huurders zijn er voordeeltjes te halen. En als je inkomen het toelaat zijn diverse toeslagen mogelijk, waarmee je geld van de Belastingdienst terugkrijgt. Al deze aftrekposten voor particulieren moeten correct in je belastingaangifte opgegeven worden.

Ben je verhuisd en is je oude huis nog niet verkocht? Dan is voor de financiering mogelijk een 2e hypotheek afgesloten. Zolang je oude huis te koop staat, is er een regeling (voor beperkte duur) om van beide hypotheken de rente belastingaftrekbaar op te voeren. Ook als je het onverkoopbare oude huis tijdelijk verhuurt, zijn er fiscale regelingen om de dubbele lasten te verzachten. Informeer ernaar bij een goede Financieel Planner, Makelaar of Belastingadviseur.

Je belasting aangeven kan via de Aangifte App of website online en profiteer van aangeboden experts met toeslag expertise!

Zorgtoeslag aanvragen

Meer weten over zorgtoeslag aanvragen? Naast jouw toeslag berekenen kun je ook direct Zorgtoeslag Aanvragen>>

Huurtoeslag aanvragen

Alles lezen over huurtoeslag aanvragen? Bereken jouw huursubsidie voor snel (zonder DigiD) Huurtoeslag Aanvragen>>

Toeslag uwv

Werkeloos, ziek, arbeidsbeperkt of zwanger? Onderzoek welk recht op toeslag je opgebouwd hebt aan UWV Uitekeringen>>

Kinderbijslag berekenen

De Algemene Kinderbijslagwet (AKW) is er voor kinderen tot 16 en/of 18 jaar. Snel toeslag per kwartaal svb Kinderbijslag Aanvragen>>

Kindgebonden budget

Het kgb wordt automatisch toegekend voor kinderen onder 18 jaar. Kijk of je wel recht hebt met de KGB Toetsingsinkomen Berekening>>

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Ouder of verzorgen van kleine kinderen in kinderdagverblijf of BSO? Bereken fiscale bijdrage en vraag ook Toeslag Kinderopvang>>

Toeslagen Nieuws

Blijf altijd op de hoogte blijven van storingen, updates en alle recente ontwikkelingen via toeslagen nieuws.

Proefberekening toeslagen

Online zijn alle proefberekeningen toeslagen Belastingdienst te maken. Bereken het zelf of maak gebruik van de beste toeslag specialisten;

Toeslagen berekenen of aanvragen? Regel direct online je Huurtoeslag, Kinderopvang en Zorgtoeslag aanvraag! Ontdek Alle Berekeningen>>

Bronnen

www.belastingdienst.nl/

www.svb.nl/int/nl/

www.uwv.nl/particulieren/

4.5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp