Home » Berekenen » LPG Prijs & Vergelijk

Actuele LPG prijs vandaag + Vergelijk LPG vs Benzine & Diesel Tips!

Wat is nu de LPG prijs in Duitsland, België en Nederland aan het LPG station? Bekijk het actuele overzicht met alle LPG tankstations voor goedkoop LPG tanken! Prijs LPG per liter voor goedkoop LPG tanken in Europa;

 • LPG prijs Nederland
 • LPG prijs België
 • Prijs LPG Duitsland
 • LPG tanken in Europa

“Bekijk ook de praktische informatie over autorijden op lpg”

Prijsbewuste Kilometervreter? Zeker bij rijden op autogas loont Goedkoopste Autoverzekering Vergelijken!

Vind de actuele LPG prijs per land voor goedkoop lpg tanken in Europa!

Dagelijks de nieuwe brandstof adviesprijs LPG per liter in binnenland en tankstation LPG prijs Europa…
Tevens staan er enkele landen buiten Europa vermeld waar LPG auto brandstof aan de pomp verkocht wordt.

Prijs LPG tanken in eigen land en onze directe buurlanden:

LPG prijs Nederland; Benzineprijs Nederland

LPG prijs België; Brandstofprijzen in België

LPG Luxemburg; Brandstofprijzen in Luxemburg

Prijs LPG Duitsland; Brandstofprijzen in Duitsland

LPG prijzen Europa:

LPG Frankrijk; Brandstofprijzen in Frankrijk

LPG  tankstations Oostenrijk; Brandstofprijzen in Oostenrijk

LPG Zwitserland; Brandstofprijzen in Zwitserland

LPG station Italië;Brandstofprijzen in Italië

LPG kosten Spanje; Brandstofprijzen in Spanje

LPG verkrijgbaarheid Portugal; Brandstofprijzen in Portugal

LPG tankenTsjechië; Brandstofprijzen in Tsjechië

LPG Denemarken; Brandstofprijzen in Denemarken

LPG Noorwegen; Brandstofprijzen in Noorwegen

LPG kosten Engeland; Brandstofprijzen in Engeland

Prijs LPG buiten Europa:

LPG Turkije; Brandstofprijzen in Turkije

LPG tanken Rusland; Brandstofprijzen in Rusland

 

 

Alle brandstofprijzen staan in Euro genoteerd (€ per liter) en soms staat de prijs ook in de plaatselijke valuta van het land!
Is de LPG prijs in Nederland nu zo duur ten opzichte van België, Duitsland en in andere landen? En wie bepaalt deze prijs?

Ruwe grondstofprijzen

Energieprijzen komen tot stand op de internationale markt. De prijs van L.P.G hangt min of meer samen met de Olieprijs.
De prijs van ruwe grondstoffen (aardolie, aardgas en overige gassen) wisselen dagelijks en worden tegen dagprijzen verhandeld.
Hierdoor wisselen Brandstofprijzen ook, en geven wij je iedere dag de actuele prijs van Benzine, Diesel en LPG aan de pomp!

Belasting en Accijns

Vermelde LPG prijzen zijn inclusief belastingen als BTW en accijnzen, ook deze toeslagen verschillen enorm in hoogte per land!
Hoeveel accijns en belasting er in de prijs zit is niet gespecificeerd, wel kun je Procenten (%) en prijs exclusief B.T.W. Uitrekenen>>

Omslagpunt berekenen

Het omslagpunt lpg is de hoeveelheid kilometers die je moet maken wanneer rijden op LPG goedkoper wordt dan rijden op Diesel of Benzine. Dit is voor iedere auto anders en hangt samen met het Auto-Verbruik, autogewicht en hoogte Wegenbelasting.

Je kunt zelf het LPG Omslagpunt bepalen berekenen via Autokosten Berekenen>>

LPG adapter

Als je met je auto op gas naar het buitenland gaat, is het goed te weten dat de gasslang niet ieder land dezelfde aansluitingsnippel heeft. Als het niet vulsysteem van het tankstation niet op je auto gasinstallatie past heb je bij lege tank een probleem. Je kun dan geen LPG tanken en moet noodgedwongen overschakelen op duurdere Benzine als brandstof.

Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing in de vorm van een lpg adapter. Deze adapter is een lpg nippel die je tussen de vulslang en vulopening van de auto op gas aansluit. Soms heeft het tankstation enkele verloopnippels in de aanbieding. Maar vertrouw hier niet op, voor alle zekerheid neem jij altijd je eigen lpg nippel set mee als je naar het buitenland gaat.

Parkeergarage

Een auto op LPG is niet in iedere parkeergarage welkom. Dit heeft mogelijk een verzekeringstechnische oorzaak. Kijk voor het betreden van een parking of een auto op gas binnen geparkeerd mag worden. Let hier vooral op bij overdekt parkeren in het buitenland.

Is rijden op LPG veilig?

Een benzineauto kun je laten ombouwen naar rijden op LPG. Dit is een goedkope brandstof die in ons land goed verkrijgbaar is. Bij goede verbranding is de uitstoot van schadelijke gassen lager dan bij rijden op Benzine of Diesel als brandstof. Als aan alle voorwaarden en keuringen voldaan is, dan is autorijden op lpg veilig.

LPG inbouw

De LPG inbouw moet altijd door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden. Waarna de lpg tank, goede inbouw, afstelling en alle lpg onderdelen door de lpg keurmeester gekeurd moeten worden aan de hand van alle voorwaarden en geldende richtlijnen. Oudere autogas systemen zijn van het type G1 en G2 maar worden nieuw niet meer ingebouwd. Een moderne gasinstallatie voor auto inbouw is die van het type LPG G3.

LPG onderhoud

Autogas is schraler als brandstof dan rijden op benzine, met hogere slijtage van de motor tot gevolg. Ook komt er bij de ontbranding van gas meer warmte vrij. De motor moet hierop goed afgesteld worden. Zorg ook voor periodiek lpg onderhoud aan een voertuig op autogas, dan blijft het veilig en gaat de motor langer mee.

LPG verbruik

In een liter lpg zit minder kracht (kilojoule energie) dan in een liter benzine.Hierdoor zal het brandstofverbruik van dezelfde auto bij rijden op lpg hoger zijn dan bij rijden op benzine. Op en liter autogas kun je dus minder kilometers ver rijden dan op een liter benzine. Op 1 ltr benzine kun je dus meer afstand overbruggen met auto onder zelfde omstandigheden. Als vuistregel kun je aanhouden dat het lpg verbruik zo’n 10% hoger is dan rijden op benzine.

Op benzine rijdt je auto dus ongeveer 10% zuiniger, hou dit getal aan voor je Berekening LPG vs Benzine Vergelijken>>

LPG auto afschrijving

De afschrijving van een auto op lpg licht hoger in vergelijking tot waardevermindering van een vergelijkbare dieselauto of benzineauto. Hoeveel exact hangt van meerdere factoren af en zal door de automarkt bepaald worden. Een autobedrijf of autohandelaar kan je hierover mogelijk goed informeren.

LPG vs Benzine

Het rijden op lpg kent enkele voordelen maar ook wat nadelen. Voor een goed vergelijk kun je het voordeel afwegen tov het nadeel. Bereken zo of een auto op lpg rijden voor jouw financieel aantrekkelijk is. Een beknopt overzicht met pro’s en contra’s met betrekking tot autorijden op LPG helpt hierbij en vind je hieronder;

Voordelen LPG

 • Goedkoper tanken – brandstofprijs LPG per liter goedkoop
 • Schone verbranding – milieuvriendelijk autorijden
 • Voordelig autorijden – bij voldoende kilometers per jaar

Nadelen LPG

 • Hoger brandstofverbruik – minder km op een liter brandstof
 • Hogere afschrijving auto – afschrijving Berekenen
 • Wegenbelasting – tarief Wegenbelasting LPG hoger dan benzine & diesel
 • Lager motorvermogen – LPG heeft minder kracht dan benzine
 • Inbouwkosten lpg installatie – ombouwen LPG Offerte Aanvragen>>
 • Hogere afschrijvingskosten – gebruikte lpg auto heeft lagere (inruil)waarde
 • Ruimte inname LPG tank – tank komt in kofferbak, op plaats reservewiel op buiten auto gemonteerd

Conclusie Benzine vs LPG vs Diesel

Voor wie veel autokilometers maakt is rijden op LPG voordeliger dan andere brandstoffen als Diesel en Benzine. Maak voor jezelf altijd een eerlijke vergelijking waarin je alle kosten meeneemt. Als genoemde nadelen geen bezwaar zij is rijden op autogas een te overwegen goedkoop alternatief.

Goedkoop rijden begint met vaste lasten verlagen => Autoverzekering Vergelijken NU>>

LPG gasfles

Maak je gebruik van een LPG gasflessen? Deze kun je in Nederland en België meestal wel vullen aan het LPG tankstation. Let op of het vullen van gasflessen toegestaan is voordat je gaat tanken. Zeker in het buitenland is de angst voor gas groot en zijn de veiligheidsmaatregelingen zwaarder dan bij ons. Soms ie gasflessen vullen bij het tankstation verboden, doe het dan ook niet. Ook hier gaat het op dat de gasinstallatie aansluiting per land kan verschillen. Neem uit voorzorg daarom altijd je eigen LPG Vulnippel Gasfles mee.

Wat is LPG?

De afkorting LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas en wordt bij ons vaak ook wel autogas genoemd. Het is een vloeibaar gas waarop een benzineauto met ingebouwde gasinstallatie goedkoop rijden kan. Hiervoor is inbouw van een gastank onderdeel van de lpg installatie. Rijden op autogas is financieel aantrekkelijk als er jaarlijks veel afstand gereden wordt.

Wat kost LPG?

De prijs voor autogas tanken aan de pomp vind je hierboven per land. Dit betreft de landelijke adviesprijs LPG, deze notering is voorzien van de actuele datum waarop de prijs uitgegeven is. Gegeven informatie over extra kosten (genoemd onder ‘nadelen lpg’ ) neem je over in berekening Autokosten Per Maand>>

Vergelijk Brandstofkosten van rijden op autogas ook eens met de Actuele Dieselprijs, Huidige Benzineprijs en Internationale Olieprijs.
LPG Prijs gevonden? Bereken AutoverbruikAutokosten p/mndAutoverzekering, Omrekenen Verbruik en Overige Berekeningen>>

4.5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp