Home » Shopping » Laminaat kopen ABC Plan!

Laminaat Kopen Tips! – Met Laminaat Legplan ABC

Goedkoop laminaat kopen als harde vloerbedekking? Alles wat je nodig hebt voor laminaat leggen!

  • Laminaat uitvoering - Let naast prijs en m2 op kwaliteit en kleur
  • Ondervloer laminaat - kies juiste ondervloer bij laminaat en dekvloer
  • Laminaat plinten - MDF plinten, houten plint en plint van hardhout
  • Laminaat gereedschap - laminaat legset kopen, lenen of huren

Volg snel het laminaat kopen advies van A-Z en laminaat leggen stappenplan 1-2-3-4;

STAP #1 Laminaatvloer
Begin met het uitzoeken van mooi laminaat. Naast gebruikelijk houttinten als beuken en eiken kun je ook gaan voor een moderne modekleur. Zoals wit laminaat, grijs laminaat of zwart laminaat eventueel in hoogglans uitvoering. Ook het klassieke visgraat laminaat geeft sfeer aan je huis en is als snel te leggen kliklaminaat te koop. Alle systeemlaminaat is gemakkelijk te leggen zonder lijm of vernageling aan de ondergrond! (Laminaat berekenen)

STAP #2 Ondervloer laminaat
Kies vervolgens een ondervloer die past bij het nieuwe laminaat en bestaande ondergrond (dekvloer). Laminaat leggen over vloerverwarming is mogelijk, kies bewust voor een goede kwaliteit vloer en geschikte ondervloer. Volg hierbij de aanwijzingen van de fabrikant altijd zorgvuldig op om aanspraak te kunnen blijven maken op verstrekte garantie. Bij vlakke ondergrond kan de laminaatvoer inclusief ondervloer direct op de dekvloer geplaatst worden. Wij grote oneffenheden in uitvullen van de vloer aan te bevelen met bijvoorbeeld cement of egaline. Kleine oneffenheden kunnen plaatselijk uitgevuld worden.

STAP #3 Laminaat Plinten
Vervolgens is de laatste stap het selecteren van plinten passen bij het laminaat. Met plinten rondom maak je een mooie aansluiting van vloer op wand. Bereken de omtrek van alle ruimtes. Hou rekening met extra lente voor het netjes afreken rondom kozijnen, verstekken, hoeken en eventuele obstakels. Zorg voor voldoende lange lengtes zodat je op het laats niet met uitsluitend korte afvalstukken plint zit. Kies het profil, afmeting (b x h) en afwerking. Voor schilderwerk zijn geronde plinten (wit, grijs of zwart) prima, keuze uit mdf, grenen, vuren of hardhout (meranti). Ook kun je een afgewerkte plinten kopen (gefineerd) passend bij het laminaat, bestel deze dan gelijk mee bij aankoop van je gekozen laminaat.

STAP #4 Laminaat Gereedschap
Heb je al het benodigde leggereedschap zelf, dan hoef je dit natuurlijk niet extra bij te kopen. Ook kun je wellicht bij vrienden informeren of zij een laminaat legset te leen hebben. Naast kopen is laminaat gereedschap huren mogelijk ook een duurzame oplossing. Maar wie snel en zelfstandig wil leggen koopt gewoon 1x een eigen basisset gereedschap van goede kwaliteit voor het leggen van laminaat.

Nu je alle stappen doorlopen hebt, kun je het gekozen laminaat online bestellen. Direct kopen is meestal morgen al gratis in huis bezorgd!

Een handige tool bij het bestellen van laminaat vind je onder Laminaat Berekenen>>

Waarschuwing; Als je de eigen vloer van laminaat netjes legt mag je binnenkort vast ook bij familie, vrienden en kennissen aan de slag! ;-)
Tip; Wie niet zo handig is (of gewoon tijd wil overhouden) moet slim zijn. Hiervoor kun je altijd vrijblijvend diverse Offertes Aanvragen>>

Meer Shopping tips voor Wonen en Tuin of zoals Personenweegschaal, Sieraden, Elektronica, Speelgoed en Actie v/d Dag!

“Handige tips gezien? Deel deze pagina online met vrienden!”

Goedkoop laminaat besteld? Klik voor meer Voordeel door naar Verzekeringen en prijzen Vergelijken plus slimme Berekeningen>>

5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp