Home » Berekenen » Ovulatie berekenen

Ovulatie berekenen online

Je ovulatie berekenen vergroot de kans om snel zwanger te worden. Alleen in de periode rondom de eisprong is een vrouw vruchtbaar. Met de ovulatie berekenen tool kun je de datum uitrekenen. Bij een regelmatige cyclus is de berekende datum van ontvankelijkheid exact, bij onregelmatige menstruatie is de meest vruchtbare dag een benadering.

“De ovulatie calculator bepaalt snel het ideale moment voor succesvolle bevruchting”

Rond de ovulatie is een vrouw het meest vruchtbaar, jouw eisprong kun je zelf precies uitrekenen. Ook als man kun je zo de vruchtbare dagen berekenen van vrouw of vriendin…

Een handig hulpmiddel bij natuurlijk zwanger worden is dus je ovulatie online berekenen! Hiernaast zijn er meer zaken relevant om snel zwanger te raken. Enkele tips voor een succesvolle bevruchting vind je hieronder. Het berekenen van je ovulatie is hierbij een belangrijk element.

Zaken die een rol spelen bij de ovulatie berekening

  • Wat is een menstruatiecyclus
  • Hoe lang is je cycluslengte (korte cyclus en lange cyclus)
  • Wanneer zijn je vruchtbare dagen
  • Wanneer is je eisprong ofwel ovulatie

Hou genoemde cyclussen van jezelf nauwkeurig bij, bij voorkeur over een periode van minimaal 3 tot 6 maanden voordat jullie met een kindje verwekken beginnen willen. Met gevonden data kun je vervolgens de gemiddelden uitrekenen, gebruik deze waarden in de ovulatie berekening.

Conceptie bevorderen

Gezonde voeding (gezond eten) en in goede conditie zijn (regelmatig sporten en dagelijks bewegen) helpt mee snel zwanger te raken. Tijdig stoppen met roken (bespaart direct veel geld), drinken is voor veel jonge vrouwen vanzelfsprekend, maar neem in aanloop naar je zwangerschap ook vast afscheid van producten innemen die de gezondheid van je ongeboren kindje kunnen schaden.

En oh ja, vergeet ook niet de momenten te pakken op juiste tijdstip en optimale temperatuur voor de daadwerkelijke bevruchting van je rijpe eicel in je eierstokken…

Ovulatie berekenen

Reken met de online ovulatie rekentool uit wanneer jullie het best actief met elkaar aan de slag kunnen.

Met de volgende rekenmodule kun je direct de gevonden cyclusgemiddelden ingeven.

Toelichting

Wanneer er voldoende actieve zaadcellen in de eileiders actief zijn op het moment de rijpe eicel de eierstok verlaat is de kans op succesvolle bevruchting optimaal. Dit moment van het loskomen van een rijpe eicel wordt de eisprong genoemd of ook wel de ovulatie (eisprong en ovulatie betekent hetzelfde).
Geniet van de periode van jouw aankomend moederschap, en bereken het moment waarop jullie precies (opnieuw) vader en moeder worden.

Ovulatie bevorderen

Garanties op kinderen krijgen is er uiteraard niet, maar de ideale omstandigheid creëren om zwanger te worden kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden. Met het antwoord uit de ovulatie berekening online kun je jouw levensstijl tijdelijk optimaal inrichten voor je toekomstige zwangerschap. En wat men zegt over de slapeloze nachten na de bevalling van je kindje? Reken er maar op dat die zullen komen! :-)

Bereken ook FTE Deeltijdwerk, BMI, Stoppen met Roken Hulpmiddel en grotere Autokosten per Maand

5 / 5 stars     
Berekening Zoeken & Vinden: (voer zoekopdracht in) Of Klik Categorie; BESPAREN • FINANCIEEL • GEZONDHEID • OFFERTES • OMREKENEN • VERGELIJKEN • VERZEKEREN • VOORDEEL • HOME>>

Rekentools per Onderwerp